Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Организираните къмпинги в Гърция- евтина ваканция под звездите

06 Юли 2013 / 15:07:21  GRReporter
15899 прочитания

За някои това е начин на живот, за други – по-евтина алтернатива за лятна ваканция. Към която и категория да принадлежите,гръцките къмпинги ще ви накарат да забравите проблемите си и да се насладите на гръцкото лято без  да похарчите цяло състояние.

Дори и онези, които до преди няколко години не желаеха да изберат очарованието на това да спиш под звездите и да се събуждаш от звуците на морето или на птиците пред лукса на един хотел с всички удобства, сега преосмислят  този избор. Освен икономическите причини, има и друг мотив за тази промяна- все по-разширяващите се услуги, които гръцките къмпинги предлагат. Има 314 организирани къмпинги в цяла Гърция, които работят под знака на Гръцката туристическа организация, разполагат с места за палатки или каравани и предлагат широка гама от услуги. Много от тях имат намаление за престой над определен брой дни в определени периоди.

Електронното издание click@Life ви представя 10 от най-известните организирани къмпинги в Гърция

Остров Серифос (Ливадакия) –Къмпинг Корали

Приятелите на къмпингуването ще намерят тук един от най-добре организираните къмпинги в Гърция. Къмпинг Корали се намира над морето, над златните пясъци на Ливадакия и съчетава девствената природа на острова, гъстата зеленина, предоставяща сянка и всички необходими услуги на съвременния къмпинг.

Страници и информации: www.corallicamping.gr/el/ и www.facebook.com/groups/54488192296/ .

Елафонисос (Симос)- Къмпинг Симос

Къмпингът Симос се намира на 4 км от пристанището на Елафонисос, на един от най-хубавите плажове на Средиземноморието. Има много място за разпъване на палатки, за каравани и кемпери. Всички места имат изкуствена или естествена сянка, разделени са помежду си от дървета и растения, има електричество и вода. Онези, които нямат палатка, могат да наемат от къмпинга и да се снабдят с оборудване от минимаркета. Има и четириместни бунгала, безплатен безжичен интернет и още много услуги.

Страници и информации: www.simoscamping.gr и www.facebook.com/campingsimos .

Финикунда, Месиния –Къмпинг Финикес

В югозападния крайна Пелопонес, само на 2 км от живописното село Финикунда в окръг Месиния се намира къмпинг Финикес, който е идеална дестинация, за онези, които искат да прекарат ваканцията си близо до природата и до красивото море. Районът около Финикунда предлага много красиви места, които можете да посетите- Метони, Корони, Пилос. В ресторанта на къмпинга, който работи под личните грижи на собствениците, се сервира домашна храна.

Страници и информации: www.finikescamping.gr/el и www.facebook.com/groups/150552811640370

Ситония, Халкидики – къмпинг Арменистис

Къмпингът се намира на златните пясъци на Ситония, на втория и най-хубав ръкав на Халкидики, на площ около 120 декара, покрит с борове и чинари, само на час и половина от Солун. Можете да изберете между палатка, наета обзаведена каравана с климатик или кемпер за по-голямо удобство. За пътуващите с раница на гърба се предлагат легла в палатки Youth Hostel.

Страници и информации: www.armenistis.com.gr и www.facebook.com/CampingArmenistis?rf=165612996836334 .

Плаж Милопота (остров Иос)-къмпинг Farout

Част от Far Out Beach Club, къмпингът е точно на плажа Милопота и предлага престой за всички джобове. Можете да изберете между бунгала под формата на вятърна мелница, готови разпънати палатки, или сянката на едно покривало от бамбук, за да спите под звездите. Можете и сами да разпънете палатката си под огромните евкалипти.

Страница: www.faroutclub.com/gr/camping .

Агия Анна, остров Евия-Campingclub Агия Анна

В гората, но и на един дъх разстояние от плажа ще намерите луксозни екзотични палатки и басейни, огромни плажове и игрища за плажен волейбол и баскетбол, сенчести места за палатки и каравани, спокойни семейни вилички със собствени дворове, най-известния pool bar в областта за парти до сутринта.  Само на 2,5 часа от Атина, с много удобни и различни начини за настаняване и безкраен избор от развлечения, Club Агия Анна е  нещо повече от къмпинг.

Страници и информации: www.clubagiaanna.gr и www.facebook.com/Club.Agia.Anna.Summer.Resort

Палеохора, Ханя –къмпинг Грамено

Категории: къмпинги палатки каравани кемпери Арменистис Корали Симос Порто Неро
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus